Tuesday, May 26, 2009

kisah birthday bazli

hari ni genap 2 tahun umur bazli, hehe.. berat dok serupa tu jugak.. dh 6 bulan tak naik2. still 9.2kg. semoga dia sihat. panjang umur murah rezeki jd anak yg soleh taat perintah Allah.. dsb. semalam birthday pakngah dia, esok pulak birthday tokwan dia a.k.a my beloved father. elok2 jer kan.. dia dok menempek kt tengah2 di apit oleh tokwan n pakngah.

memandangkan hari ni, ayahnyer kerja.. so simple celebration buat la waktu malam. petangnya keluar dgn budak2 ni jln kaki pegi beli kek. kedai pun tak jauh.. dlm 250meter dari rumah jer. kali ni umi nyer malas nk buat kek.. teringin nk rasa yg kedai.. oishisou

lepas beli kek.. solat maghrib dan terus keluar makan makan.. ayah balik awal skit malam ni.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Monday, May 11, 2009

bbq 2

kali ni bertempat di kagamiyama, sama2 dgn azadeh&mehdi, dan funmi&kutti. menarik sungguh tgk azadeh mehdi bakar kebab(kambing). besi tu siap bawak dari iran tuuu..

kami sediakan ayam ala2 satay, kuah satay n sayur2. suka betul dorang makan kuah satay tu, tanya mcm mana buat peanut sauce tu.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

bbq 1

tempat ni kt mana ek? tp best jugak, tepi tasik. yg bestnyer parking dekat betul dgn tmpt bbq, senang nk usung barang.tp agak jauh la, perjalanan pon dekat 30 minit lebih jgk.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Friday, May 8, 2009

Thursday, May 7, 2009

kohan no sato fukutomi

isnin lepas, sempena cuti2 golden week ni, ada saja terpk nk jalan. tp tak jauh2 la.. sekitar hiroshima ja, nama tempat ni kohan no sato, kt fukutomi, tmpt main kanak2.. besar2an punya, taman ni permainan yg ada sesuai untuk budak dari start mula boleh jalan smpi la umur 12 tahun. syok ler budak2 ni.. lg pulak ada geng, najma, syaief n safia.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket